Nieuw werk, Liesbet Grupping & Eline De Clercq

Naast een passie voor betaalbare, duurzame, degelijke kost deelt Brutal ook haar passie voor kunst met een ieder die het monumentale pand in de Kerkstraat betreedt. Geregeld worden jonge kunstenaars uitgenodigd om werk te tonen aan de muren van dit unieke restaurant.

Deze editie nodigt Brutal je uit om kennis te maken met werk van Liesbet Grupping en Eline De Clercq.

Via fotografie en andere visuele instrumenten bestudeert Liesbet Grupping natuurlijke en efemere verschijnselen. Natuurverschijnselen worden tegenover rigide concepten en methodes van deconstructie geplaatst, waarin het onvoorspelbare en subjectieve interageren. Dit benadrukt de weerbarstigheid van de ontleedde fenomenen en onthult gaten en hiaten in ons kijken. Deze beelden roepen vragen op over zowel het afgebeelde als het maakproces.

Eline De Clercq schildert bomen en portretten van vrouwen. Haar werk is kaduuk: het kwetsbare en vergankelijke, de ‘nostalgie naar het nu’. Haar schilderijen zijn warm, met heldere kleuren en een bijna zorgeloze, expressieve schilderstijl. Haar tekeningen zijn eenvoudig, een enkele lijn volgt de onregelmatige vorm van een boom.

Welkom tijdens de vernissage op zondag 17.02.2019 tussen 15u en 18u.

BRUTAL // Kerkstraat 72, 2060 Antwerpen